Brandveiligheidsinstallaties

Bij ons kunt u terecht voor het opstellen van een Basisontwerp (BSO), vaak genoemd als Uitgangspuntendocument (UpD) of Programma van Eisen (PvE) voor een brandbeveiligingsinstallatie. Hierbij kunt u denken aan veel voorkomende installaties zoals een brandmeldinstallatie, ontruimingsalarminstallatie en sprinklerinstallatie. Maar ook voor het opstellen van documenten voor een rook- en warmteafvoerinstallatie (RWA), watermist-, schuimblus- en blusgasinstallaties kunt u bij ons terecht.

Het maakt voor ons geen onderscheid of de installatie vereist wordt vanuit de regelgeving, aangebracht wordt vanuit het oogpunt gelijkwaardigheid, een eis is van de verzekeraar of juist vrijwillig wordt aangebracht. Wij kijken samen met u naar welke installatie het meest passend is binnen de eisen en wensen vanuit diverse partijen.

Wij kunnen u bij het hele traject begeleiden, van ontwerp tot uitvoering en begeleiden bij de certificering. 

FSE bv

Blusinstallaties (o.a. sprinkler, watermist, schuimblus, blusgas)

Voor het opstellen van de uitgangspunten voor een blusinstallatie (met name sprinklerinstallatie) maken wij veelal gebruik van de NFPA of de FM-datasheets. Waarin we, samen met u, de afweging maken welke norm het meest aansluit bij het gebruik van het gebouw en waarbij er ook rekening wordt gehouden dat u in de toekomst niet beperkt wordt in gebruik. Ook de verzekeraar kan hierbij een rol spelen in de keuze voor de normen.

Jaarlijks reizen wij af naar Verenigde Staten om de NFPA (National Fire Protection Association) Conference & Expo bij te wonen, om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van zowel de NFPA normen als de FM-datasheets. Hier volgen wij diverse presentaties, met onder andere: de laatste ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid aan de hand van testen, ervaringen uit de praktijk en het verleden, (nieuwe) onderzoeken en toepassing van computermodellen en simulaties.

Wij zijn een, op basis van de KIWA BRL K21027, erkend UpD opsteller voor deelgebied 1.4, sprinklerinstallatie onder erkenningsnummer K108606/01.

Detectie- en ontruimingsinstallaties

Voor het opstellen van een PvE voor een brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie maken wij in basis gebruik van de Nederlandse NEN normen. In dit geval de NEN 2535 (brandmeld) en de NEN 2575 (ontruiming). Wij stellen het PvE voor de nieuwe installatie (of uitbreiding van de bestaande installatie) op aan de hand van de laatste normen.

Rookbeheersingsinstallaties

Naast blusinstallaties en detectie en ontruiming, stellen wij ook de uitgangspunten op voor rookbeheersingsinstallaties. Denk hierbij aan een rook- en warmteafvoerinstallatie, overdrukinstallaties en stuwdrukinstallaties.

In sommige gevallen kan het bij toepassing van deze installaties noodzakelijk zijn het een en ander te onderbouwen middels een simulatie, zoals een CFD. Ook hier kunnen wij u mee helpen, zie ook Fire Safety Engineering. 

FSE bvWaarom Fire Safety Engineers B.V.?

  • Onafhankelijk
  • KIWA 9001 gecertificeerd
  • Altijd op de hoogte blijven van wet- en regelgving
  • Denken in oplossingen
  • Waarborgen van bedrijfscontinuïteit is ons speerpunt

Neem direct contact op

Waarom Fire Safety Engineers B.V.?